Samozřejmě můžete použít jakékoliv formičky, ale pokud se vám tito sobíci líbí, loni jsem je kupovala na brněnských trzích a letos viděla v Obi. :)
Ingredience
Na těsto
- 250 g hladké mouky
- 120 g cukru
- 140 g másla
- 1 žloutek
- špetka soli
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce červeného vína
Na náplň na slepování
- 250 g borůvkové (nebo jakékoliv jiné) marmelády
- 100 ml červeného vína
- 30 g cukru
Na ozdobu
- 50 g bílé čokolády
Postup
Prosejte mouku s kypřícím práškem a kakaem, přidejte cukr, změklé máslo, sůl, žloutek, skořici, a víno. Všechny suroviny zpracujte do hladkého těsta. To zabalte do folie a nechte alespoň hodinku odpočinout v lednici.
Mezitím si můžete připravit náplň.V malém hrnci rozehřejete víno, cukr a přidáte marmeládu. Směs povaříte, dokud nezhoustne. Tak hrnec sundejte z plotýnky a nechte vychladnout.
Poté rozválejte těsto na pomoučněném vále na plát silný asi 2 mm a vykrojte libovolné tvary. Ty pokládejte na plech s pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby (na horkovzduch 150°C) a nechte péct asi 10 minut.
Po vyjmutí z trouby nechte cukroví vychladnout a až poté sundejte z plechu. Můžete se pustit do slepování a zdobení rozpuštěnou bílou čokoládou.
Charlotta
2 reakcí
Vypadají krásně a recept taky :)
OdpovědětSmazatSmileThess
Vypadají úžasně! Určitě musí být výborný <3
OdpovědětSmazatDěkuji za váš komentář! :)